Vitalik Buterin, Çöken Bu Altcoin’i Övdü: Geleceği Parlak! – Kriptokoin.com
Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin, bir kripto para birimini övdü. Övdüğü kripto para, son zamanlarda FTX ve Alameda çöküşü ile ilişkilendirilen, tartışmalı bir coin’di. İşte detaylar…
Vitalik Buterin, Solana için iyi dileklerini paylaştı
Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi bir zamanlar piyasa değeri ile ilk 10’da yer alan Solana, FTX krizinden darbe yiyen en büyük coinlerden oldu. FTX’in çöktüğü Kasım ayının başından bu yana kimi analist Solana’da daha büyük bir düşüş öngörüyor. Kimi ise Solana’nın toparlanacağını ve bu durumdan daha güçlü bir şekilde çıkacağını savunmakta. Bu sırada, bir Solana yorumu da Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’den geldi. Vitalik Buterin, bir açıklamasında, Solana (SOL)’yı övdü. Üstelik görünüşe göre Solana’yı Twitter’da överek tek başına iyileşmesine yardımcı oldu. Buterin bir tweet’te şunları yazdı:
Bazı akıllı insanlar bana Solana’da ciddi bir akıllı geliştirici topluluğu olduğunu ve “fırsatçı” insanların paraları ağdan çıktığına göre, zincirin parlak bir geleceği olduğunu söylüyor. Dışarıdan bir şey söylemek benim için zor ama umarım topluluk gelişmek için adil bir şans yakalar.
Solana’nın (SOL) fiyatı dünün büyük bölümünde 9,44 dolara yakın seyretti. Ardından birkaç saat içinde yüzde 13,2 düşüşle 8,19 dolara geriledi. Buterin’in tweet’inin ardından fiyat yüzde 24,8 artarak 10,22 dolara yükseldi. Fakat, yazım sırasında yüzde 3.2’lik bir düşüş ile 9.38 dolara geriledi. The Block’un kurucu ortağı ve eski CEO’su ve 6th Man Ventures’ın kurucusu Mike Dudas, varlığın fiyat tablosunun Buterin’in ilk adındaki “V” harfine benzediğini gözlemledi. “Bu paterne genellikle The Vitalik denir,” diye alay etti.
Solana etrafındaki panik henüz azalmadı
Solana’nın SOL tokenının değeri, Solana’nın FTX ile olan ilişkisi nedeniyle son birkaç hafta içinde önemli ölçüde düştü. Kasım ayında varlık yüzde 55 düştü ve ayın en kötü performans gösteren tokenlerinden biri oldu. SOL’un son çöküşüne giden yol 28 Aralık civarında başlamış gibi duruyor. O gün, eski FTX CEO’su Sam-Bankman Fried’in büyük miktarda SOL tokeni satacağına dair söylentiler ortaya çıktı. Böyle bir satış olup olmadığı belli değil.
Solana başlangıçta Ethereum ile rekabet etmek için piyasaya girdi. Hatta “Ethereum katili” olarak nitelendirildi. Solana’nın rekabetçi doğasına rağmen Ethereum ile benzer hedefleri paylaşıyor ki bu, Buterin’in bugün projeyi onaylamasını açıklayabilir. Her iki Blockchain de de programlanabilir akıllı sözleşmeleri destekliyor. Böylece geliştiricilerin özel tokenlar, DeFi uygulamaları ve NFT’ler oluşturmasına olanak tanımakta.

Solana’nın orijinal stratejisi, yüksek bir iş hacmini hedeflemeyi de içeriyordu. Solana saniyede 50.000’den fazla işlemi desteklerken, Ethereum saniyede 17 işlemi destekliyor. Solana’nın yerel tokenı SOL, şu anda piyasa değerine göre en büyük 19. kripto para birimi. Varlığın 3.4 milyar dolardan fazla sermayesi var.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
https://sonydad.com/wp-content/uploads/2022/standard.gif